وب سایت رسمی حسین کریمی وکیل پایه یک دادگستری
آیا سهام ممتاز در نصاب رسمیت جلسه مجمع موثر است؟

موضوع : تاثیر سهام ممتاز در نصاب رسمیت جلسه مجمع عمومی فوق العاده 

ماده 84 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت به موضوع تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده و نصاب لازم برای رسمیت این مجمع می‌پردازد. این ماده به منظور جلوگیری از تصمیم‌گیری‌های نادرست و تضمین حضور اعضای اصلی در فرآیند تصمیم‌گیری طراحی شده است. طبق این ماده، برای رسمیت یافتن مجمع عمومی فوق‌العاده، در اولین دعوت باید بیش از نصف سهامداران دارای حق رأی حاضر باشند. اگر در این مرحله نصاب لازم حاصل نشود، مجمع برای بار دوم دعوت می‌شود و در این مرحله تنها با حضور بیش از یک سوم از سهامداران دارای حق رأی، مجمع رسمیت می‌یابد. البته لازم به ذکر است که در دعوت دوم، باید نتیجه دعوت اول ذکر شده باشد.

تحلیل نصاب لازم جهت رسمیت جلسه مجمع عمومی فوق العاده 

نصاب لازم برای رسمیت یافتن مجمع عمومی فوق‌العاده به دو مرحله تقسیم می‌شود:

1. مرحله اول: در این مرحله باید بیش از نصف سهامداران دارای حق رأی حضور داشته باشند. این قاعده به نوعی بر اهمیت تصمیم‌گیری‌های جمعی تأکید دارد و تضمین می‌کند که اکثریت واقعی سهامداران در فرآیند تصمیم‌گیری شرکت کنند.

2. مرحله دوم: اگر در مرحله اول نصاب لازم حاصل نشود، مجمع برای بار دوم دعوت می‌شود. در این مرحله، با حضور بیش از یک سوم سهامداران دارای حق رأی، مجمع رسمیت می‌یابد. این امر امکان تصمیم‌گیری را در شرایطی که ممکن است تعداد کمی از سهامداران حاضر شوند، فراهم می‌کند.

تأثیر سهام ممتاز بر نصاب تحقق رسمیت جلسه

سهام ممتاز به عنوان نوع خاصی از سهام، معمولاً دارای حقوق ویژه‌ای هستند که ممکن است شامل حق رأی بیشتر یا اولویت در تقسیم سود باشد. با این حال، در مورد نصاب لازم برای رسمیت یافتن مجمع عمومی فوق‌العاده، باید توجه داشت که تنها سهامداران دارای حق رأی مورد محاسبه قرار می‌گیرند.

بنابراین، اگر دارنده سهام ممتاز از امتیاز حق رأی بیشتری بهره مند باشد، حضور دارندگان این نوع سهام در نصاب لازم برای رسمیت جلسه تأثیرگذار خواهد بود. اما چنانچه سهام ممتاز فاقد حق رأی باشند،( مثلاً امتیاز سهام ممتاز دریافت سود بیشتری باشد ) در این صورت در محاسبه نصاب لازم جهت رسمیت جلسه تأثیری نخواهند داشت.

نتیجه‌گیری

ماده 84 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت با تعیین نصاب لازم برای رسمیت یافتن مجمع عمومی فوق‌العاده، به دنبال تضمین حضور حداکثری سهامداران در تصمیم‌گیری‌های کلیدی شرکت‌ها است. همچنین، تأثیر سهام ممتاز بر نصاب تحقق رسمیت جلسه بستگی به وجود یا عدم وجود حق رأی برای این نوع سهام دارد. لذا، لازم است که سهامداران و مدیران شرکت‌ها به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشند تا از بروز مشکلات قانونی و تصمیم‌گیری‌های نادرست جلوگیری کنند.

جهت بهره مندی از خدمات حقوقی و دریافت مشاوره کلیک کنید یا با شماره ذیل تماس حاصل فرمائید

پست های مرتبط

نظرات کاربران

  1. مهمان مهمان می گوید:
    سلام آیا میشه سهام ممتاز رو باطل کرد در دادگاه؟

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *