وب سایت رسمی حسین کریمی وکیل پایه یک دادگستری
نحوه دعوت سهامداران و شرکا برای شرکت در جلسات مجامع عمومی

نحوه دعوت صاحبان سهام به مجمع عمومی در شرکت های سهامی

1-در شرکت های سهامی، دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد به عمل خواهد آمد؛ البته در مواقعی که کلیه صاحبان سهام در مجمع عمومی حاضر باشند انتشار آگهی و رعایت تشریفات دعوت الزامی نیست.

2_فاصله بین دعوت و انعقاد هر یک از جلسات مجامع عمومی، حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز خواهد بود. اگر این فاصله رعایت نگردد مصوبه مجمع مذکور بلا اعتبار می باشد. 

3_نام، شماره ثبت و شناسه ملی شرکت باید در آگهی دعوت نوشته شود تا سهامداران و شرکا به راحتی بتوانند آگهی مرتبط با شرکت خود را پیدا نمایند. 

4_عنوان مجمع باید متناسب با دستور جلسه باشد؛ به عنوان مثال انتخاب اعضای هیأت مدیره در صلاحیت مجمع عمومی عادی سالیانه یا مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده می باشد ولی چنانچه هدف شرکت تغییر تعداد اعضای هیأت مدیره از سه نفر به پنج نفر باشد این امر مستلزم اصلاح اساسنامه و دعوت از مجمع عمومی فوق العاده است لذا چنانچه عنوان هر یک از مجامع به صورت صحیح نوشته نشود صورتجلسه آن مجمع با دادخواست ذینفع و به حکم مرجع قضایی قابلیت ابطال را دارد. 

5-زمان و مکان به نحو کامل باید ذکر شود با ذکر آدرس و ساعت دقیق (ماده 100 لایحه اصلاحی) بنابراین نباید به ذکر عبارت محل قانونی شرکت اکتفا شود. 

6-اگر آگهی نوبت دوم است باید در آگهی دوم ذکر شود که جلسه اول به حد نصاب رسمیت نرسیده و شرکا یا سهامداران برای حضور در جلسه مجمع نوبت دوم دعوت می گردند.

7- تمام موضوعات باید به نحو دقیق در قسمت دستور جلسه ذکر شود و عبارت (کلیه اموری که در صلاحیت مجمع است) و یا عبارت (و غیره) کفایت نمی‌کند به عنوان مثال اگر جلسه مجمع عمومی فوق العاده با دستور جلسه اصلاح ماده ای از اساسنامه تشکیل یافته باشد این امکان وجود ندارد که مجمع مذکور بتواند به موضوع دیگری غیر از موضوع مندرج در دستور جلسه رسیدگی نماید و لو اینکه فی نفسه صلاحیت آن مورد را نیز داشته باشد بنابراین در مثال مذکور مجمع عمومی فوق العاده ای که با دستور جلسه اصلاح ماده ای از اساسنامه تشکیل یافته نمی تواند بدون وجود دستور جلسه به موضوع انحلال یا افزایش سرمایه هم رسیدگی و تعیین تکلیف نماید و چنانچه بدین نحو تصمیم گیری نمایند قابلیت ابطال را خواهد داشت. 

8_مقام دعوت کننده باید معلوم باشد؛ گفتنی است در ماده 14 اساسنامه‌های نمونه اداره ثبت شرکت‌ها، مقام صالح برای دعوت مجمع عمومی، هیئت مدیره است لذا ذیل آگهی بهتر است عبارت «هیئت مدیره» ذکر شود، نه رئیس هیئت مدیره؛ البته برای ثبت صورت جلسه صرف ارائه آگهی دعوت کافیست و نیازی به ارائه‌ی صورت جلسه هیئت مدیره برای دعوت نیست؛ با وجود این برای جلوگیری از دعوای اعلان بطلان احتمالی از سوی سایر سهام‌داران بهتر است هیئت مدیره وفق قانون و اساسنامه تشکیل جلسه دهد.

9_ آگهی باید در روزنامه کثیرالانتشار شرکت درج شود و از درج آگهی در قسمت نیازمندی های روزنامه که ممکن است جزء روزنامه محسوب نشود، خودداری گردد. 

10_ممکن است در اساسنامه برخی از شرکت ها علاوه بر نشر آگهی در روزنامه کثیر الانتشار تشریفات دیگری نیز برای دعوت شرکا و سهامداران برای شرکت در جلسات مجامع وجود داشته باشد؛ در این صورت آن تشریفات را نیز می بایست اجرا نمود به عنوان مثال ممکن است در اساسنامه شرکتی مقرر داشته باشد علاوه بر نشر آگهی می‌بایست هر یک از شرکا یا سهامداران برای جلسه مجمع با ارسال نامه ای از طریق پست سفارشی یا از طریق ارسال اظهارنامه رسمی برای حضور در جلسه مجمع دعوت گردند.

پست های مرتبط

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که برای " نحوه دعوت سهامداران و شرکا برای شرکت در جلسات مجامع عمومی " نظر ثبت کرده است.

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *